skip to Main Content

Hoe streamen kan helpen tijdens de coronacrisis

Livestreamen helpt bedrijven

Heel veel bedrijven bevinden zich door de coronacrisis in een zeer lastige periode. Ze moeten grote aanpassingen maken om thuis te werken, en voor sommige bedrijven is het zelfs helemaal niet mogelijk om omzet te genereren. Het uitzenden van livestreams zou echter voor sommige bedrijven een uitkomst kunnen zijn. In dit blog vertellen de specialisten van Digital View precies wat livestreaming is, en hoe het kan helpen tijdens de coronacrisis.

Wat is livestreamen

Met een livestream wordt officieel elk type uitzending bedoeld dat rechtstreeks uitgezonden wordt. Dat kan zijn via radio of tv, maar tegenwoordig wordt er vooral mee gewezen naar het internet. Er zijn sites die volledig in het teken staan van livestreamen, zoals Twitch, maar het is tegenwoordig via bijna elk social media platform mogelijk. Zo kunt u onder andere streamen via Youtube, Facebook en Instagram. Dit zorgt er ook voor dat iedereen er gebruik van kan maken, zowel als kijker en als streamer.

Blijf in contact met klanten

Een grote reden voor u als ondernemer om in deze tijd te gaan streamen, is zodat u in contact blijft met uw klanten. De kans is namelijk zeer groot dat klanten, doordat ze lang thuis moeten blijven en niet in contact komen met uw product of service, uw bedrijf en merk gaan vergeten. Dit wilt u zoveel mogelijk voorkomen en het uitzenden van een livestream is een goede manier om dit te doen. Het is namelijk mogelijk voor kijkers om via een chatfunctie vragen te stellen en commentaar te geven. U kunt hier vervolgens direct op antwoorden. Op deze manier blijft u in contact met uw klanten. Door bijvoorbeeld een kijkje achter de schermen te geven van uw bedrijf in deze periode, laat u herkenbare scenario’s zien waarmee uw kijkers zich kunnen identificeren. Dit zorgt voor een gevoel van authenticiteit dat veel mensen waarderen van een onderneming.

Biedt wat extra’s aan

Iedereen bevindt zich in een moeilijke periode. Wilt u anderen een hart onder de riem steken? Kies er dan voor om wat extra’s aan te bieden via een livestream. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het delen van uw kennis via een interessante webinar. Dit is een seminar die volledig via het internet geregeld wordt. Er is dan natuurlijk geen live publiek aanwezig (wat bij een seminar wel zo zou zijn), maar mensen kijken en luisteren digitaal mee. Via een chatfunctie of vragenlijst kunt u ervoor zorgen dat de kijkers tijdens de webinar vragen kunnen stellen en beantwoorden. Veel bedrijven kiezen er al voor om op deze manier gratis webinars aan te bieden.

Zorg voor afleiding

U hoeft niet perse een webinar te organiseren om iets te doen voor uw klanten. Er zijn ontzettend veel leuke initiatieven te bedenken die voor wat afleiding zorgen. Zo hebben we eerder al het digitale kijkje achter de schermen genoemd. Geef bijvoorbeeld een rondleiding in uw (lege) bedrijfspand om te laten zien hoe normaliter alles werkt. U kunt ook bijvoorbeeld een vragenuur organiseren waarin uw klanten vragen kunnen stellen. Er zijn genoeg zaken te bedenken die u digitaal kunt organiseren. Ook kunt u via uw livestream kijkers de mogelijkheid om (wanneer ze zich dit kunnen permitteren) te doneren aan een goed doel. Instanties als het Rode Kruis en de Voedselbank kunnen bijvoorbeeld in deze tijd zeker een steun in de rug gebruiken.

Ook voor uw personeel

Niet alleen voor uw klanten heeft een livestream veel toegevoegde waarde, ook uw eigen personeel kan ervan profiteren. Zo kunt u bijvoorbeeld wekelijks een presentatie streamen om een update te geven hoe het bedrijf ervoor staat. Ook voor entertainmentdoeleinden kan een livestream zeer geschikt zijn. Wat dacht u er bijvoorbeeld van om elke vrijdag een vrijmibo via de stream te organiseren, of samen een leuke quiz te doen. Op die manier maakt u toch nog wat extra’s voor uw personeel beschikbaar om de moed erin te houden, en blijven uw medewerkers onderling ook nog goed met elkaar in contact.

Digital View verzorgt de apparatuur

Natuurlijk moet u voor het uitzenden van een livestream wel over de juiste apparatuur beschikken. Hiermee kan Digital View u helpen! Wij verhuren namelijk topkwaliteit streamingapparatuur. Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Neem dan contact op door hier op de site het formulier in te vullen, of stuur een mail naar [email protected]. Digital View maakt het ook tijdens de coronacrisis voor iedereen mogelijk om live te streamen.

Back To Top